Vacature Gezinshulp

Gezinshulp in Zoetermeer

Heb jij ervaring met het uitvoeren van screeningen in de jeugdhulp? En lukt het jou om in de meest complexe situaties een analytische- en overstijgende blik te hebben, waarbij je het belang van het kind altijd voorop zet? Solliciteer dan voor de functie van Medewerker Jeugd- en Gezinshulp in het Consultatie- en Adviesteam van de Gemeente Zoetermeer. Als onderdeel van dit dynamische team speel je een kortdurende, maar essentiële rol in het bevorderen van een veilige- en gezonde ontwikkeling van jeugdigen. Samen met gezinnen en hun netwerk werk je aan toekomstbestendige plannen waarin de eigen kracht en regie worden gestimuleerd.

Dit is wat we je bieden

Jouw uitdaging

Zoetermeer telt ongeveer 30.000 kinderen waarvan een aantal blootstaan aan risico's als het gaat om veilig en gezond opgroeien. Ook kan het zijn dat hun opvoeders worstelen met complexe opvoedvragen. In dat geval komen ze terecht bij ons team Jeugd- en (JGH).

De medewerkers van JGH zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van brede screeningen waarbinnen een integrale-, verklarende- en systeemgerichte analyse opgesteld wordt. Vervolgens wordt er, samen met het gezin en het netwerk, een toekomstbestendig plan gemaakt waarbinnen langdurig effect wordt bereikt en waarbinnen de eigen kracht/regie wordt gestimuleerd. De medewerkers van JGH verwijzen naar de noodzakelijke (jeugd)hulp en coördineren de hulpverlening rondom het gezin wanneer een veilige ontwikkeling van de jeugdigen in het geding is.

Voor ons JGH team zijn we per direct op zoek naar medewerkers die een bijdrage kunnen leveren aan het Consultatie- en Adviesteam (CAT). Binnen het CAT ben je kortdurend betrokken bij gezinnen waarbij screeningen worden uitgevoerd om de noodzaak voor jeugdhulp te kunnen bepalen. Waar nodig verwijs je het gezin/de jeugdige door naar passende jeugdhulp. Hierbij wordt een groot beroep gedaan op jouw analytische vermogen, jouw daadkracht en slagvaardigheid. Er wordt verwacht dat het jou lukt om in de meest complexe situaties een overstijgende blik te hebben en in een kort tijdsbestek besluiten te nemen over de noodzakelijk in te zetten jeugdhulp en vervolgens over te dragen/af te sluiten. Daarnaast draaien de medewerkers van het CAT de Bureaudienst en sluiten zij aan bij scholen/ziekenhuizen/overige netwerkpartners om mee te denken en te adviseren rondom complexe problematiek.

Dit zijn wij

De afdeling Jeugd- en Gezinshulp valt onder het Sociaal Domein. Jeugd- en is onderverdeeld in vijf subteams, namelijk het Meerpunt, het Consultatie- en Adviesteam, het Plusteam, het Veilig Verder Team en het Clientbureau.

Je komt terecht in een team waar de werkdruk soms hoog is, maar waar professioneel en met veel collegialiteit en onderlinge verbondenheid wordt gewerkt. Het team bestaat uit deskundige, daadkrachtige en bevlogen professionals die zich elke dag weer maximaal inzetten voor gezinnen. De medewerkers worden ondersteund door een team van gedragswetenschappers, unitcoördinatoren en kwaliteitsmedewerkers. We hebben een open, betrokken en veilige sfeer waarbij er ruimte is om te reflecteren en om met elkaar te groeien. Je krijgt alle ruimte om een brug te slaan tussen verschillende partijen, waarbij het belang van het kind altijd voorop staat.

Dit ben jij

Als Medewerker Jeugd- en Gezinshulp speel jij een essentiële rol in het bevorderen van een veilige en gezonde ontwikkeling van jeugdigen. Je bent een goede luisteraar en hebt een sterk inlevingsvermogen. Je bent in staat om vanuit kortdurende betrokkenheid complexe gezinssituaties te analyseren en tot de kern van het probleem door te dringen. Met jouw analytische vermogen en scherpe inzichten weet je effectieve oplossingen te vinden. Je bent doortastend, daadkrachtig en kunt goed omgaan met verschillende mensen, zelfs in uitdagende situaties. Je weet hoe je moeilijke- en soms schrijnende situaties het hoofd kunt bieden en je blijft standvastig in je aanpak. Je hebt een passie voor het welzijn van kinderen en gezinnen en je zet je vol overgave in om een positieve verandering in hun leven teweeg te brengen.

Dit neem je mee

  • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
  • Een goedgekeurde registratie in het register: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (In de kamer Jeugdzorgwerker of Jeugd- en Gezinsprofessional)
  • Minimaal één jaar aantoonbare werkervaring vanuit de Jeugdwet
  • Kennis van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en hulpverleningsmethodieken
  • Kennis van de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
  • Kennis van het hulpaanbod in de regio

Goed om te weten

Enthousiast?

Solliciteer dan via de sollicitatie-knop voor de sluitingsdatum van 31-05-2024. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten.Functie:gezinshulp
Startdatum:24-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:28 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Zoetermeer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures boskoop
  2. Gezinshulp Gemeente Zoetermeer 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures