Vacature Jeugd- en Gezinswerker

Jeugd- en Gezinswerker in Nieuwerkerk Ad Ijssel

Contrast verhogen

Tekst vergroten

 1. Jeugd- en gezinswerker

24 tot 36 uur per week
CAO Sociaal Werk, schaal 8 (max € 4547,- obv 36 uur)

"Mijn werk is zoveel leuker sinds ik administratieve taken, die mij vaak veel tijd kosten, kan delegeren" (jeugdprofessional Stichting ZO!))

Stichting ZO!

Stichting ZO! is in juli 2021 van start gegaan met een club enthousiaste, gedreven en bevlogen welzijn- en zorgprofessionals. We werken in opdracht van de gemeente Zuidplas, We werken integraal, benutten elkaars expertise en kwaliteiten en staan voor elkaar klaar.

Missie

"ZO! maakt samen leven in Zuidplas mooier!

"

Natuurlijk klinkt onze missie wat algemeen, maar het is een missie die we samen hebben omschreven en waar we volledig achter staan. Hoe mooi als jij iemands leven een stukje mooier kan maken door een preventief gesprek met een kind die vast loopt op school, een steunend gesprek met een overbelaste mantelzorger zodat hij/zij overeind blijft of met psychisch kwetsbare ouders om er samen voor te zorgen dat hun kinderen bij hen thuis kunnen blijven opgroeien. Met jouw inzet en expertise kun je echt impact hebben op iemands leven!

Jeugd- en gezinswerker

Onze insteek is altijd zo vroeg mogelijk in contact/verbinding te komen met kwetsbare ouders en kinderen, hen tijdig te ondersteunen zodat kinderen veilig kunnen ontwikkelen en opgroeien. Bijvoorbeeld onze school maatschappelijk werkers, pedagoog, jongerenwerkers en mantelzorgondersteuner hebben hier een grote rol in. In sommige gevallen is de problematiek toch complexer/zorgelijker geworden en moet er met ouders en het kind gekeken worden naar wat zij nodig hebben om weer vooruit te komen.
Als jeugd- en gezinswerker doe je huisbezoeken, onderzoek je de hulpvraag/situatie, het netwerk en wat er nodig is aan eventuele hulpverlening. Vervolgens voer je regie op de hulp die je ingezet hebt. Je hebt blijvend aandacht voor de veiligheid in het gezin. Je streeft naar optimale samenwerking met ouders, zet gezamenlijk afgestemde hulpverlening in zodat hun kind zo thuis als mogelijk opgroeit.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een jonge, professionele organisatie aangestuurd door 1 directeur-bestuurder en 3 s. Ongeveer 100 professionals en zo'n 200 vrijwilligers. Een open cultuur waarin we van en met elkaar mogen blijven leren. In de vorm van methodische werkbegeleiding met een gedragswetenschapper, maar ook door middel van scholing.
 • Een goede CAO (Sociaal Werk) waarbij de salarissen in juli 2024 weer stijgen, een individueel keuze- en loopbaanbudget die jij besteedt zoals passend in jouw situatie. Het salaris is vergelijkbaar met CAO jeugdzorg schaal 9.
 • Veel vrijheid, verantwoordelijkheid, ruimte voor creatieve/innovatieve inbreng. We werken vanuit vertrouwen.
 • Een jaarcontract dat, wanneer we van beiden kanten tevreden zijn, omgezet wordt in een vast contract.
 • Daarnaast heb je de beschikking over administratief medewerkers jeugd die jou kunnen ondersteunen in je dagelijks werk. Doel hiervan is simpelweg, werk- en administratiedruk verlagen en werkplezier verhogen.

Wat hebben wij nodig?

 • Een relevant hbo diploma (bijv Social Work) en SKJ registratie
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Rijbewijs en auto
 • Kennis van de Jeugdwet en aanverwante wetten
 • Een zelfstandig werkende teamplayer die een actieve bijdrage wil leveren aan onze organisatie die volop in ontwikkeling is.

Zoeken wij jou?

Schrijf alsjeblieft, dan gaan wij graag met je in gesprek. Voldoe je aan bovenstaand profiel en spreekt de functie je aan? Dan maken we graag kennis met je!

Solliciteer en mail je CV en sollicitatiebrief naar
Heb je nog vragen over de functie inhoud, neem dan contact op met op .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Telefoon:
(Bereikbaar iedere werkdag tussen 08.30 en 16.30 uur).Functie:jeugd- & gezinswerker
Startdatum:25-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:4547 – 4547
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting ZO! via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures boskoop
 2. Jeugd- en Gezinswerker Stichting ZO! 25-05-2024

Bekijk ook andere vacatures