Vacature Lid

Lid in Waddinxveen

Lid van de bezwaarschriftencommissie

Je kunt nog solliciteren t/m 03-06-2024

Lid van de bezwaarschriftencommissie

Vind je het leuk om je juridische blik te verbreden? En kom je graag samen met anderen tot een onafhankelijk advies?

Stel je dan aan ons voor!


Voor onze onafhankelijke bezwaarschriftencommissie zijn wij op zoek naar personen die willen deelnemen als:

Lid van de bezwaarschriftencommissie


Wat doet de bezwaarschriftencommissie?

De gemeente Waddinxveen neemt dagelijks beslissingen over bijvoorbeeld het verlenen van een vergunning, het toekennen of afwijzen van een bijstandsuitkering of voorziening. Als een belanghebbende het niet eens is met dit besluit, kan hij/zij bezwaar maken tegen dit besluit.
Voor het behandelen van deze bezwaren hebben wij een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie ingesteld. Deze bezwaarschriftencommissie adviseert de burgemeester, het college van burgemeester & wethouders of de gemeenteraad over de afhandeling van deze bezwaarschriften.
De bezwaarschriften worden behandeld tijdens een hoorzitting. Bij deze hoorzitting wordt de bezwaarmaker, eventuele andere belanghebbenden en vertegenwoordigers van het college van burgemeester & wethouders gehoord. De hoorzittingen van de commissie vinden om de drie weken plaats op dinsdag van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het gemeentehuis. De leden worden ongeveer 10 keer per jaar ingeschakeld voor een hoorzitting. De commissie wordt juridisch ondersteund door twee secretarissen.

Wat ga je concreet doen?

 • De zaken die gepland staan voor 'jouw' hoorzitting bereid je inhoudelijk voor.
 • Je stelt gericht en actief vragen tijdens de hoorzitting.
 • Als commissie breng je een schriftelijk advies uit aan het bestuursorgaan. De secretaris stelt een concept van dit advies op. Jij kijkt, samen met de commissieleden die met jou zitting hadden, het conceptadvies na en doet verbetervoorstellen waar nodig.

Wat breng je mee?

 • Je bent juridisch geschoold of hebt ruime ervaring met juridische vraagstukken in het bestuursrecht.
 • Kennis van en ervaring met gemeentelijk sociaal zekerheidsrecht (Participatiewet, Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, etc.) en/of het omgevingsrecht is een pré.
 • Je beschikt over een kritische blik en grote betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent zorgvuldig.
 • Je bent in staat met je mede-commissieleden tot een gezamenlijk gedragen advies te komen.
 • Je bent niet werkzaam voor of betrokken bij besluiten van de gemeente Waddinxveen of andere direct betrokken partijen.

Wat bieden wij?

Je ontvangt een vergoeding voor elke bijgewoonde hoorzitting en een reiskostenvergoeding.

Reageren en solliciteren

Hebben wij je belangstelling gewekt, solliciteer dan vóór 4 juni . Voor meer informatie kan je contact opnemen met een van onze secretarissen van de bezwaarschriftencommissie: (tel.140182) of mail naar .
Algemene informatie over gemeente Waddinxveen en informatie over de bezwaarprocedure kun je vinden op www.waddinxveen.nl .Functie:lid
Startdatum:24-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures boskoop
 2. Lid Gemeente Waddinxveen 24-05-2024

Bekijk ook andere vacatures