Vacature Sociaal Werker / Coördinator Mantelzorg

Sociaal Werker / Coördinator Mantelzorg in Waddinxveen

Sociaal werker / coördinator mantelzorg

Palet Welzijn / Sociaal werker / coördinator mantelzorg

Ben jij ondernemend en oplossingsgericht en wil je de eigen kracht van de mantelzorgers van Waddinxveen zoveel mogelijk versterken? Vind je het belangrijk dat mensen mee kunnen blijven doen en in balans kunnen blijven? Ga jij graag op zoek naar verbinding en heb je oprechte interesse in mantelzorgers, hun talenten en hun uitdagingen?

Dan hebben wij jouw baan! We zoeken vanaf 1 april 2024 een:

Sociaal werker /coördinator mantelzorg (m/v)

24 uur per week / Waddinxveen

Wat houdt de functie in

Als mantelzorg coördinator draag je bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en participatie van mantelzorgers. N.a.v. de vraag denk je mee over zijn of haar persoonlijke situatie, helpt de mantelzorger om te kijken wat hij of zij nodig heeft en welke mogelijkheden er zijn om dat te realiseren. Daarbij verbind je de formele en informele zorg op een adequate manier. Jouw droom is een inclusieve samenleving! Als mantelzorg coördinator ben je ondernemend in het versterken van eigen kracht, zelfregie, oplossingsgericht gedrag en participatie.

Wat ga je doen?

Naast individuele ondersteuning, coördineer en organiseer je mantelzorg ondersteunende diensten zoals mantelzorgcafés, activiteiten en workshops.

Daarnaast adviseer en begeleid je vrijwilligers en professionals in het signaleren van een
mantelzorgsituatie, dit om mogelijke overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het geven van deskundigheidsbevordering. Je zoekt hierin actief de samenwerking op en maakt efficiënt gebruik van het bestaande netwerk. Daarnaast neem je deel aan het preventienetwerk Wadwijzer.

Jij bent

Iemand die buiten de gebaande paden denkt, ondernemerschap toont, die in alles wat je ziet een interessante werkbare combinatie ziet voor mantelzorgers i.c.m. het maatschappelijk veld. Je weet wat er leeft en je kunt met iedereen een goede relatie opbouwen.

 • Stressbestendig, flexibel en je hebt improvisatievermogen. Want voor een mantelzorg coördinator is geen dag hetzelfde.
 • Iemand met natuurlijke autonomie: je bent zelfsturend en kan beslissingen nemen.
 • Analytisch vaardig, je kan een hulpvraag verhelderen en concreet maken.
 • Nieuwsgierigheid, continu leren en verbeteren staat voor jou centraal.

Wat breng je mee?

 • Voltooide Hbo-opleiding, zoals MWD of Social Work.
 • Je hebt ervaring in activerende gespreksvoering en kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij.
 • Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot (zorg)voorzieningen

Wat bieden wij jou?

 • In eerste instantie een jaarcontract van vanaf 1 april. Bij tevredenheid verlening. Volgens de CAO Sociaal Werk (salarisschaal 8).
 • Vrijdag is een vaste werkdag, overige dagen in overleg.
 • Plezierige werksfeer in een klein en gedreven team, waarbij je de mogelijkheid hebt om het verschil te maken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel budget voor loopbaanontwikkeling, vitaliteitsverlof, vakantietoelage, eindejaarsuitkering, collectieve (zorg)verzekeringen en reiskostenvergoeding
 • Pensioen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Over Palet Welzijn

Palet Welzijn biedt een kleurrijk palet aan activiteiten, diensten en ondersteuning om op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Wij zijn er om daarbij de juiste ondersteuning op maat te bieden. Je vindt ons in Waddinxveen in de wijken waar we bijvoorbeeld mantelzorgers helpen om de belastbaarheid in balans te houden en het isolement onder kwetsbare inwoners te voorkomen. Dit doen wij volgens het gedachtengoed van positieve gezondheid. Onze kernwaarden zijn: professioneel, in verbinding, creatief en uniek. Palet Welzijn is onderdeel van Fundis . In dit netwerk van organisaties kun je je hele leven leren, groeien en werken in de (ouderen) zorg en welzijn.

Palet Welzijn heeft samenwerkingsverbanden met andere maatschappelijke organisaties en gemeenten. In Waddinxveen maken we deel uit van Wadwijzer . Dit is hét samenwerkingsverband voor zorg en welzijn in Zoetermeer. Iedere inwoner met één of meer hulpvragen krijgt de ondersteuning die het beste past bij zijn/haar situatie en behoefte.

Geïnteresseerd? Solliciteer!

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met de , op telefoonnummer 5. Een dagdeel meelopen is onderdeel van de procedure.

O ja…

Jouw motivatie vinden we belangrijk. Daarom worden sollicitaties zonder motivatiebrief niet in behandeling genomen.

Re-integratiekandidaten, boventallige en interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Postadres
Groningenweg 8a, 2803 PV Gouda
0800 - 935 945 6 (gratis)

www.paletwelzijn.nlFunctie:werker / coördinator mantelzorg
Startdatum:06-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Palet Welzijn via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Sociaal Werker / Coördinator Mantelzorg Palet Welzijn 06-02-2024

Bekijk ook andere vacatures