Vacature Depothouder

Depothouder in Bloemendaal


Wie zijn wij
Kledingactie is de oudste charitatieve kledinginzamelaar van Nederland. De kledingactie is in 1967 opgericht vanuit de ontwikkelingsorganisatie Mensen in Nood (1961) toen deze begon met het inzamelen van tweedehands kleding voor vooral kinderen in ontwikkelingslanden. verwijst naar de Bijbelse term Barmhartige Samaritaan en Sam-Sam. Samen ervoor zorgen dat we via het inzamelen van kleding mensen in rampgebieden kunnen helpen.
Trouwe vrijwilligers
Om een groeiende geldstroom te genereren voor de projecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds kunnen wij landelijk een beroep doen op een grote groep trouwe vrijwilligers die zich, vaak, al vele jaren inzet om kleding in te zamelen. Deze groep vergrijsd echter in snel tempo en daarom zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die een klein deel van hun vrije tijd willen inzetten om, zonder al te veel inspanning, iets goeds te doen voor de wereld om hen heen.
Wat kun je doen
Als ACTIECOÖRDINATOR regel je een voorjaars- en/of een najaarsactie. Dat betekent dat je op één of meerdere dagen in het voorjaar en/of in het najaar een brengactie regelt. De datum hiervoor plannen we altijd in overleg met jou. Verder zoek je een geschikte plaats waar je kleding in ontvangst kunt nemen. Hierbij kun je denken aan een kerk, een buurthuis of een winkelcentrum.
Als CONTAINERBEHEERDER houdt je toezicht op een stalen inzamelcontainer bij jou in buurt. Je kijkt regelmatig of alles bij "jouw" container in orde is en zorgt dat de container er piekfijn uitziet. Als de container vol is, geef je aan ons door dat de container geleegd moet worden en sturen wij een chauffeur langs.
Heb je thuis (of bij je bedrijf) een plekje over waar je (ca. 50 zakken) kleding droog kunt opslaan? Bijvoorbeeld een hoekje in je garage, een schuurtje of onder een carport. Dan is DEPOTHOUDER worden iets voor jou!
Als depothouder ben je het gezicht van in de buurt en neem je kleding in ontvangst. Wij stellen hiervoor, indien gewenst, kledingcontainers beschikbaar.
Dit doen wij
Wij zamelen op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen in. Naast ons landelijk netwerk van inleverpunten-aan-huis (depot's) en Kledingacties (in voor- en najaar) hebben wij ook kledingcontainers uitgezet door heel het land. Wellicht heb je onze blauwe kledingcontainers, wel eens ergens gespot?
Onze chauffeurs halen dagelijks de ingezamelde kleding op bij al onze inleverpunten en brengen deze naar ons centrale magazijn in Leek. Deze kleding wordt vervolgens gesorteerd en verkocht naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Zo kunnen de mensen daar, die niet veel te besteden hebben, ook betaalbare nette kleding kopen.
Reduce, Re-use, Recycle
Met het inzamelen (en daarna verkopen) van gebruikte kleding en schoenen zorgen wij niet alleen financieel voor miljoenen mensen over de hele wereld die in rampgebieden moeten overleven of hun leven weer moeten opbouwen, we ontlasten ook aanzienlijk het milieu.
Dit doen we volgens het principe 'Reduce, Re-use, Recycle': Reduce: we verminderen de hoeveelheid kleding die wordt weggegooid; Re-use: we hergebruiken producten en materialen die anders weggegooid zouden worden. Recycle: we laten nieuwe producten maken van materialen die niet hergebruikt kunnen worden.
Opbrengst
De opbrengst uit de verkoop van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid en het Armoedefonds. Wij proberen aan iedere actie een ander project te koppelen, om zo zoveel mogelijk mensen in nood, in binnen- en buitenland, te kunnen helpen.
Hebben we je interesse gewekt? Bel ons op , app naar of mail naar voor meer informatie of om je aan te melden! www.samskledingactie.nl : #samengoedvoorelkaarFunctie:depothouder
Startdatum:12-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:LBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Boskoop
  2. Depothouder Stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood 12-11-2023

Bekijk ook andere vacatures