Vacature Kraamverzorgende

Kraamverzorgende in Waddinxveen

Kraamverzorgende in opleiding regio Waddinxveen

Bij de Kraamvogel bieden we je de kans om dit waardevolle werk in de regio Waddinxveen parttime onder goede begeleiding te combineren met een studie op het gebied van kraamverzorging, betaald door ons. En, je komt meteen in vaste dienst. Klinkt goed toch? De opleiding start in februari 2024.

Dit ga je doen

Om je een compleet beeld te geven van ons mooie vak, ga je als kraamverzorgende in opleiding zo veel mogelijk de gehele kraamperiode van acht dagen bij gezinnen aan de slag.
Je krijgt daarbij begeleiding van een gediplomeerd kraamverzorgende. Deze werkbegeleider beantwoordt al je vragen en leert je de fijne kneepjes van het vak. En ben je er klaar voor? Dan krijg je meer verantwoordelijkheden en ga jij stapje voor stapje naar de voorgrond treden. Daarnaast helpt een praktijkbegeleider binnen de Kraamvogel je bij de voortgang van je leerproces. Je kunt bij deze begeleider terecht met vragen rondom je studie. Ook plannen jullie regelmatig voortgangs- en evaluatiegesprekken. Welke opleiding je gaat volgen? En hoelang deze duurt? Dat varieert en is bespreekbaar.

Je bent bij de geboorte van nieuwe levens. Dat zorgt ervoor dat je snel een band met kraamvrouwen en gezinnen opbouwt. Wanneer je tijdens de kraamperiode 's ochtends samen de nacht doorspreekt, bied je een luisterend oor en komen er vaak de mooiste gesprekken op gang. Verder ga je aan de slag met een combinatie van basiszorg en huishoudelijke ondersteuning. Je observeert en controleert bijvoorbeeld het eet- en slaapgedrag, de gezondheid en de hygiëne van moeder en baby. Ook signaleer je kwetsbare situaties, stimuleer je zelfvertrouwen en bevorder je zelfstandigheid. Zo maak je gezinnen wegwijs en stoom je jezelf - met onze hulp - klaar tot kraamverzorgende van de toekomst.

Dit krijg je van ons

Jij zorgt voor moeders en baby's, wij zorgen voor jou. Dat doen we door ons in te zetten voor jouw werkgeluk met:

 • Een opleiding tot kraamverzorgende, door ons gefinancierd.
 • Een bruto leerling salaris in FGW 20 voor 24 uur per week. Hier vind je wat je netto verdient per maand tijdens de opleidingsperiode.
 • Reiskostenvergoeding of (afhankelijk van je werkgebied) een NS-Business Card.
 • Goede pensioenvoorziening en eindejaarsuitkering.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao kraamzorg.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onregelmatigheidstoeslag.
 • Een team van leuke en gezellige collega's.
 • Persoonlijke begeleiding bij je studie en op de werkvloer door zowel een praktijk- als werkbegeleider.

Diploma behaald? Dan krijg je dit

Yes, met je diploma op zak kun je bij ons aan de slag als zelfstandig kraamverzorgende! En dat is nog niet alles, we bieden je ook:

 • Direct een vast contract.
 • Een goede balans tussen werk en privé door flexibele contractvormen waarbij je bijvoorbeeld binnen basisschooltijden werkt, een duobaan hebt of de volledige zorg bij een gezin op je neemt.
 • Trainingen over bijvoorbeeld EHBO aan kinderen, borstvoeding, psychische problematiek in het kraambed en babymassage, gegeven door jouw collega's en het Kenniscentrum Kraamzorg.
 • Volop ruimte om jouw kennis te vergroten. Wil je bijvoorbeeld meer leren over zwangerschapsyoga? Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Dit ben jij

Zorg bieden aan volwassenen en baby's: dat ligt jou wel. Je hebt de motivatie om je te ontwikkelen tot zelfstandig kraamverzorgende en wilt graag je werk en studie combineren. Daarbij neem je initiatief en weet je van aanpakken. Je begrijpt dat een bevalling niet valt te plannen, dus vind je het geen probleem om af en toe 's avonds en tijdens weekenden, feestdagen en vakanties te werken.
Verder:

 • Heb je minimaal een vmbo-diploma met kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een mbo 2-diploma op het gebied van zorg, een gelijkwaardig zorg gerelateerd diploma of een overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar 4.
 • Woon je in de omgeving van regio's Waddinxveen, Gouda, Zoetermeer.
 • Heb je een rijbewijs b en bij voorkeur een auto.
 • Kun je Nederlands spreken en schrijven.

Hier ga je werken

De Kraamvogel is een van de grootste aanbieders van kraamzorg in Noord- en Midden-Nederland. Onze missie? Gezinnen veiligheid, ondersteuning en geruststelling bieden bij de start van een nieuw leven. Dat doen we al sinds 1924. En daar zijn we trots op! Werkgeluk staat bij ons voorop en we hebben allemaal een passie voor ons vak. Dat schept een band. Verder zoeken we continu naar vernieuwing en gaan we met de tijd mee. Zo werken we sinds kort met een digitale omgeving. Onze teams bestaan uit ongeveer twintig kraamverzorgenden onder leiding van een teamcoach. We werken zelfstandig, maar staan voor elkaar klaar. Je leert je collega's snel kennen tijdens laagdrempelige werkoverleggen, teamuitjes en via informatie in de nieuwsbrief. Heb je vragen of wil je iets delen? Dan biedt de WhatsAppgroep van jouw team een uitkomst. Hiermee blijven we van elkaars werk op de hoogte. We overleggen veel, vragen om feedback en staan open voor tips. Zo kunnen we de beste zorg bieden. Benieuwd naar ervaringen van jouw nieuwe collega's? Ze vertellen je er graag meer over.

Wil jij samen met ons gezinnen ondersteunen bij de start van een nieuw leven? En tegelijkertijd je diploma tot kraamverzorgende behalen? Fijn!
Solliciteer kan enkel via de oranje 'Solliciteren' button bovenaan deze pagina, de sluitingsdatum is 1 november 2023.
Meer weten over deze functie? Neem dan contact op met onze recruiter Lauri Stabel via of stuur een e-mail naar


Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.Functie:kraamverzorgende
Startdatum:22-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:VMBO/MAVO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met De Kraamvogel via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Kraamverzorgende De Kraamvogel 22-10-2023

Bekijk ook andere vacatures