Vacature Programmamanager

Programmamanager in Bloemendaal

Waarom deze vacature programmamanager bij Enactus Netherlands?
Een verandering die onze wereld nodig heeft en waar jij graag aan bij wil dragen.

Enactus Netherlands zoekt per direct een

Waar ga je werken?

Enactus is dé organisatie die samen met studenten vandaag werkt voor de sociale en duurzame wereld van morgen. In 35 landen werken jaarlijks 72.000 studenten, hoger onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om impact te maken door middel van sociaal ondernemerschap. In Nederland bieden wij ieder jaar 500 studenten de mogelijkheid deel te nemen aan ons Incubator- of Leiderschapsprogramma. Met een team van 5 collega's werken wij hard aan het trainen, coachen en inspireren van een generatie ondernemende leiders. With a head for business and a heart for the world.

Bekijk ook: de video What is Enactus? & www.enactus.nl

De programma's van Enactus

Als programmamanager ben je medeverantwoordelijk voor de implementatie van de Enactus programma's bij 15 universiteiten en hogescholen. Het gaat daarbij om 2 leiderschapsprogramma's:

 • Bij het Enactus incubatorprogramma, 'Becoming Futureproof' werken studenten in 17 weken, met behulp van workshops gegeven door experts, van probleemstelling tot idee en oplossing. In de tweede helft van het jaar worden tijdens de uitvoerfase de stappen richting een sociale onderneming voortgezet.
 • Het leiderschapsprogramma voor studentenbesturen, 'Boost Your Mission', heeft als focus het ontplooien van studenten tot toekomstbestendige leiders. Een jaar lang sturen de studenten hun lokale teams in het Incubator programma aan. Zij leren over leiderschap en projectmanagement en worden hierin begeleid door persoonlijke mentoren uit het bedrijfsleven. Hun uitdaging? Op zoek naar een persoonlijke missie.

Jouw rol als programmanager:
Je inspireert en motiveert studententeams om projecten te initiëren waarmee een positieve sociale en duurzame impact wordt gemaakt. Zo ondersteun je hen in de ontdekkingstocht naar hoe zij een ondernemende en verantwoorde leider zijn. Je deelt best practices tussen verschillende Enactus teams en geeft input op de ontwikkeling van programma's op nationaal en lokaal niveau. Hierbij voer je uit én denk je actief mee.

Naast jouw activiteiten als programmamanager ben je regelmatig flexibel inzetbaar voor andere zaken. Denk hierbij aan (online) communicatie, monitoring en evaluatie, netwerkverbreding etc. Je rapporteert direct aan , zij is de van Enactus Netherlands.

Op een rij:

 • Organiseren en coördineren van de Enactus programma's bijvoorbeeld Enactus Futureproof
 • Meedenken over strategisch beleid en omzetten naar programma elementen zoals events, training en tools
 • Programma elementen uitwerken, ontwerpen, communiceren en uitvoeren
 • Regelmatig contacteren, bezoeken en coachen van (project)teams.
 • Verbinding en kennisdeling faciliteren binnen de Enactus community van studenten, alumni en partners

Samenwerken met een energiek team:

Een team dat zin heeft om te knallen. Dit team bestaat uit een , een sales- en programmamanager, een programma- en innovatiemanager en 2 werkstudenten.

We werken nauw samen en streven elke dag voor het beste resultaat. We vinden passie en spirit belangrijk en delen dit met elkaar. Ook besteden we veel aandacht aan groei en persoonlijke ontwikkeling binnen het team met coach- en feedbacksessies. Daarnaast zijn we onderdeel van een grote internationale community van collega's die graag learnings met elkaar uitwisselen.

Over jou:

 • Starter of enige ervaring in een functie zoals projectmanager, eventmanager, marketingmanager, communicatiemanager
 • Ondernemende mindset en aanpak-mentaliteit
 • Sterke communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Bereidheid om onregelmatige uren te werken, soms in het weekend
 • Afgeronde mbo+, hbo of universitaire bachelor/master opleiding: jouw drive en skills zijn belangrijker dan jouw opleidingsniveau

Dit bieden we jou:

 • Een bruto maandsalaris tussen €2500 - €2800
 • Flexibel en hybride werken: afwisselend op kantoor en thuis
 • Een telefoonabonnement ten behoeve van jouw werkzaamheden
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen
 • Coaching en training vanuit het partnernetwerk

Vragen?

Stel deze aan , country director via of .


Klaar voor deze impactvolle baan met veel mogelijkheden voor ontwikkeling en groei?

Stuur voor 21 februari jouw reactie aan . In jouw motivatie lezen we graag terug hoe jij denkt dat de volgende generatie een hoofdrol kan spelen bij de sociale en duurzame verandering. Vergeet ook niet jouw cv mee te sturen.Functie:programmamanager
Startdatum:24-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2500 – 2800
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Enactus Groningen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Programmamanager Stichting Enactus Groningen 24-01-2024

Bekijk ook andere vacatures