Vacature Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing

Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing in Waddinxveen

Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing

Je kunt nog solliciteren t/m 22-02-2024

Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing

Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing, hbo/wo /32-36 uur/ schaal 10 € 3558 - € 5247

Ben jij een ervaren Adviseur Veiligheid met een brede kijk op de veiligheidsvraagstukken? Zoek je een uitdagende rol waarin je je expertise kunt inzetten om de veiligheid en integriteit van onze gemeente te waarborgen? Dan is de functie van Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing iets voor jou!

We bouwen aan ons team veiligheid! Onlangs hebben wij twee nieuwe collega-adviseurs gevonden. Voor dit team zoeken wij nu nog een:

Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing

(32-36 uur)

Wat ga je doen?

Als adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van de veiligheid binnen de gemeente Waddinxveen. Denk hierbij aan opdrachten binnen de crisisbeheersing, ondermijning, evenementenveiligheid, cybercrime, etc. In al die veelzijdigheid ben jij op je plek, daar hou je van! Je houdt je bezig met het analyseren van veiligheidsrisico's en adviseert over welke maatregelen er genomen kunnen worden om deze risico's te verminderen. Je werkt nauw samen met andere afdelingen binnen de gemeente en met externe partijen zoals de brandweer, politie, justitie, omgevingsdienst Midden-Holland en andere maatschappelijke organisaties.

 • Je ontwikkelt samen met de andere adviseurs veiligheidsbeleid en vertaalt dit in jaarplannen.
 • Je adviseert het gemeentebestuur over integrale veiligheidsvraagstukken en openbare-orde-problematiek.
 • Je coördineert veiligheidsvraagstukken met onze externe partners.
 • Je zorgt voor bemensing van de gemeentelijke processen in de crisisbeheersing, evenals de facilitering, vakbekwaamheid en alarmering van deze medewerkers. Je adviseert en communiceert over beleid van de crisisbeheersing en de gemeentelijke crisisorganisatie.
 • Je stimuleert betrokkenheid en bewustzijn van burgers en ondernemers waardoor de meldingsbereidheid vergroot.
 • Je ontwikkelt en implementeert preventieprogramma's om ondermijning te voorkomen.
 • Je bent officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-Bz) en ter plaatse inzetbaar als spin in het web voor de gemeente tijdens een ramp of crisis. Je vertegenwoordigt en geeft leiding aan de bevolkingszorgprocessen.

Met wie ga je werken?

Je wordt onderdeel van het cluster Veiligheid, bestaande uit adviseurs veiligheid, regisseurs, jurist en boa's. Gezamenlijk streven we naar een veilig en leefbaar Waddinxveen. Samen werken we aan een vernieuwd integraal veiligheidsplan en geven we hier een extra impuls aan. De werksfeer is informeel, de instelling hands-on en we hechten waarde aan kwaliteit en goede samenwerking. Collega's zijn gemakkelijk te benaderen en de lijnen zijn kort.

Wie ben je?

 • Je bent creatief en doortastend en gaat graag uitdagingen aan.
 • Je bent communicatief krachtig en durft beslissingen te nemen.
 • Je schrijft graag helder en doeltreffend beleid.
 • Je werkt graag samen met anderen, zowel met je collega's als met externe partners.
 • Je bent scherpzinnig, enthousiast en innovatief. Vanuit een onafhankelijke houding kijk je met een realistische blik naar alles wat speelt.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je kunt snel schakelen bij ad-hoc situaties, waarbij je het overzicht bewaart en de juiste prioriteiten stelt.
 • Een afgeronde opleiding HBO/WO, bij voorkeur in de richting van Veiligheidskunde, Criminologie, Rechten of een vergelijkbaar vakgebied.
 • Relevante werkervaring binnen het veiligheidsdomein is een pré.
 • Kennis van de huidige wet- en regelgeving op het gebied van integrale veiligheid.
 • Kennis van zaken op het beleidsterrein en ervaring met samenwerkingsverbanden.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van maximaal € 5247,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10). Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan.
 • Een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract.
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? , Veiligheidsregisseur, beantwoordt ze graag. Je kunt haar bellen of Whatsappen op (ma/di/do/vr) of mailen naar .

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan vóór 23 februari 2024 . Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum: springt jouw cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum en gaan we in gesprek. Wanneer een passende kandidaat gevonden is zal de procedure eerder gestopt worden.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. En dat in een compacte organisatie met korte lijnen. Wij zijn een ambitieuze organisatie en bovendien een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland! Groei jij met ons mee?

Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/werkenbijwaddinxveen .Functie:adviseur veiligheid crisisbeheersing
Startdatum:07-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Adviseur Veiligheid & Crisisbeheersing Gemeente Waddinxveen 07-02-2024

Bekijk ook andere vacatures