Vacature Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving

Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving in Waddinxveen

Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving

Je kunt nog solliciteren t/m 11-03-2024

Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving

Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving/ hbo/wo / 36 uur / schaal 11 € 4211 - € 5997

In Waddinxveen werken we elke dag aan een aantrekkelijke gemeente met een veilige, gezonde leefomgeving en een prettige buitenruimte om te wonen, te werken en te recreëren.

We zoeken een beleidsadviseur duurzame leefomgeving die ervaring heeft met het ontwikkelen van beleid op dit gebied. Wil jij een rol spelen in het vormgeven van de openbare ruimte en natuur? Lees dan verder!

Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving

(32-36 uur)

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur duurzame leefomgeving ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het beleid voor de buitenruimte en natuur en werk je hieraan samen met collega's in het ruimtelijk en sociaal domein.

Je zorgt dat de buitenruimte voor iedereen toegankelijk, uitnodigend, klimaatbestendig en biodivers is.

Je bent betrokken bij de Omgevingsvisie en gebiedsontwikkelingen, vertaalt strategisch beleid naar praktijk en omgekeerd.

Je stelt als onderdeel van de Omgevingsvisie de visie Duurzame Leefomgeving op. Daarnaast ontwikkel je een visie op natuur- en recreatiegebieden. Ook dit is een onderdeel van de Omgevingsvisie. Dit werk je uit in omgevingsprogramma's en regels voor het omgevingsplan, in samenwerking met collega's en de samenleving. Voor speelruimte loopt bijvoorbeeld een pilot samen beslissen met de gemeenteraad en de samenleving. Hier ben jij de trekker van.

Wat betekent dit concreet?

 • Je adviseert het management en bestuur.
 • Je draagt bij aan de Planning & Control cyclus.
 • Je bent opdrachtnemer van de (nog op te stellen) visie op de duurzame leefomgeving, visie op natuur- en recreatiegebieden en het speelruimteplan.
 • Je levert inhoudelijke en procesmatige bijdrage in brede zin aan het team openbare ruimte en natuur.
 • Op strategisch niveau (omgevingssensitiviteit) bied je ondersteuning aan de beheerders en adviseurs openbare ruimte.
 • Je ondersteunt en adviseert op het gebied van inhoudelijke beleidsthema's over de buitenruimte.

Met wie ga je werken?

Je gaat aan de slag in het aandachtsgebied Ruimte. Wij werken niet in teams, maar op basis van een hechte samenwerking in een netwerk. In jouw rol werk je dan ook nauw samen met je collega's in het ruimtelijk en maatschappelijk domein.

Wie ben je?

Je bent gewend om te opereren binnen een dynamische, politieke context en je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Het overbruggen van tegengestelde belangen gaat jou dan ook goed af. Je denkt mee met collega's en kan ook out of the box denken. Tegelijkertijd beschik je over overtuigingskracht en durf je ook een "nee" te verkopen.

Verder breng je het volgende mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring als beleidsadviseur binnen het ruimtelijk domein, inclusief het opstellen van (gebieds)visies en uitvoeringsprogramma's.
 • Je hebt kennis van bestuursprocessen en van verschillende thema's in de buitenruimte.
 • Je hebt kennis van de Omgevingswet en van wet- en regelgeving op het gebied van de buitenruimte.
 • Je bent in staat om over verschillende vakgebieden heen te kijken, hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Je kunt snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, tussen beleid en uitvoering en tussen politiek en inwoners.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 11).
 • Afhankelijk van kennis en ervaring kan een arbeidsmarkttoelage van toepassing zijn.
 • Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan.
 • Een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding;
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? Jelleke Versteeg, Concernmanager Ruimte, beantwoordt ze graag. Je kunt haar bellen op of mailen naar . Of kijk eens op onze website wat collega's vertellen over het werken bij gemeente Waddinxveen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan voor 11 maart 2024 . Springt jouw cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum. Pak dus je kans!

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. We helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Wij zijn ambitieus en ook een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. Groei jij met ons mee?

Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/werkenbijwaddinxveen.Functie:beleidsadviseur duurzame leefomgeving
Startdatum:17-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Beleidsadviseur Duurzame Leefomgeving Gemeente Waddinxveen 17-02-2024

Bekijk ook andere vacatures