Vacature Omgevingsmanager

Omgevingsmanager in Waddinxveen

Omgevingsmanager

Je kunt nog solliciteren t/m 15-01-2024

Omgevingsmanager

Omgevingsmanager / hbo / 36 uur / schaal 10 € 3396 - € 5009

Gaat jouw hart sneller kloppen van duurzaamheid? En ben jij in een ster in het samenbrengen en enthousiasmeren van inwoners? Wil jij meehelpen om de duurzaamheidstransitie in Waddinxveen verder in gang te zetten? Dan zoeken wij jou!

Wegens uitbreiding van ons team zoeken wij een

(36 uur; optioneel 18 uur voor een van beide projecten)

Jouw missie

Als omgevingsmanager ben jij de aanjager van het communicatie- en participatieproces in Waddinxveen. De basis is ons eigen gedachtengoed 'Bouwen aan De Beweging' met zijn fundament in de sociale innovatie theorie. Je werkt van daaruit doelgericht aan het betrekken en activeren van het aantal inwoners. Je hebt je blik naar buiten gericht en hebt verbindende kwaliteiten; je bouwt het liefst aan evenwichtige netwerken met inwoners. Je kunt omgaan met ruimte voor eigen interpretatie, maar kunt ook volgens vastgestelde kaders en protocollen werken. Je bent geïnteresseerd in wat mensen drijft en welke middelen je kunt inzetten om inwoners en ondernemers in de wijk te activeren. Het liefst ga je actief de straat op in gesprek met inwoners en bouw je aan de beweging.

Wat ga je doen?

Binnen team duurzaamheid zijn ruim 18 lopende projecten.

Voor de transitie naar een groene leefomgeving hebben we een meerjarig "Groene Tuinen" project gestart. En om alle huizen aardgasvrij te krijgen zijn we het project "Eerste Aardgasvrije Buurt" begonnen. We willen inwoners faciliteren om deze beweging te maken.

Jij wordt de aanjager van deze twee brede en veelzijdige projecten en gaat aan de slag om inwoners in hun kracht te zetten, hen met elkaar te verbinden en hen daarin te faciliteren. Zo kunnen zij zelf en met elkaar, ondersteund door de gemeente de slag maken naar een duurzame samenleving.

Je besteedt je tijd gelijkmatig, met een verdeling van ongeveer 50-50 tussen beide projecten, waardoor je al je kennis en creativiteit kunt benutten.

Voor het project Eerste Aardgasvrije Buurt

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen vanuit bewoners en andere stakeholders in de startbuurt Aardgasvrij. Antwoorden stem je af met de andere leden van de projectteams.
 • Je onderhoudt contact met bestaande bewonersgroepen en activeert bewonersnetwerken.
 • Je werkt samen met de communicatieadviseurs aan een communicatie- en participatieplan.
 • Je bent coördinator/projectleider van het participatietraject.

Voor het Groene Tuinen project

 • Je enthousiasmeert en betrekt inwoners en lokale partners zoals makelaars en hoveniers bij het project.
 • Je zoekt steeds nieuwe vrijwilligers en ondersteunt hen bij het organiseren van acties. Deze acties moeten inwoners onderling helpen om ervaringen te gaan delen en zo een inspiratiebron voor elkaar worden.
 • Je zorgt ervoor dat er een actieve zelfstandige vrijwilligersgroep ontstaat.

Algemeen

 • Voor een goede uitvoering buiten houd je binnen de gemeente contact met de verschillende deelprojecten in de wijk(en).

Met wie ga je werken?

Als omgevingsmanager maak je deel uit van de afdeling Ruimte en het transitieprogramma Duurzaamheid. Binnen dit programma wordt gewerkt aan de energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie, en biodiversiteit.

Je bent onderdeel van twee projectteams, Groene Tuinen en Startbuurt Aardgasvrij, waarin je samenwerkt met kwartiermakers, projectleiders en onze communicatiespecialist. Daarnaast werk je nauw samen met de beleidsadviseur Klimaatadaptatie en Biodiversiteit en heb je regelmatig overleg met de portefeuillehouder. De communicatielijnen met het bestuur zijn kort.

Je bent iemand die:

 • Een goede gesprekspartner is voor alle betrokkenen en zo vertrouwen weet te winnen.
 • Gericht is op samenwerking, verbinding en enthousiasmeren.
 • Een open blik heeft en vraagstukken zo veel mogelijk benadert vanuit verschillende invalshoeken/perspectieven.
 • Makkelijk contact legt met uiteenlopende doelgroepen met diverse culturele achtergronden, daarbij aansluiting kan vinden en dit weet te gebruiken voor (het zoeken naar) verbinding en het verkrijgen van draagvlak.
 • Kunt schakelen tussen abstracte doelen en praktische uitvoeringsaspecten.
 • Projectmatig kunt werken en activiteiten goed kunt regelen.
 • Weet hoe je een vergadering voorzit met bewoners met verschillende belangen.

Verder neem je mee:

 • Relevante opleiding (HBO-niveau) met circa 3-5 jaar ervaring in een relevante werkomgeving en is gewend aan omgang met bewoners, ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties.
 • Aantoonbare ervaring met omgevingsmanagement in een complexe omgeving, waar meerdere partijen en diverse belangen een rol spelen.
 • Affiniteit met vraagstukken rondom energietransitie, klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we:

 • Een salaris van maximaal € 5.009,00 bruto per maand* op basis van 36 uur (schaal 10). daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan.
 • Een contract voor 12 maanden, die we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof, een collectieve ziektekostenverzekering een ABP-keuzepensioen.
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? (), beantwoordt ze graag. Je kunt hem bellen of Whatsappen op of mailen naar .

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan via www.werkeninhetwesten.nl

voor15 januari. Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in. Wanneer een passende kandidaat gevonden is zal de procedure eerder gestopt worden.Functie:omgevingsmanager
Startdatum:17-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Omgevingsmanager Gemeente Waddinxveen 17-12-2023

Bekijk ook andere vacatures