Vacature Gebiedseconoom

Gebiedseconoom in Waddinxveen

Gebiedseconoom

Je kunt nog solliciteren t/m 29-01-2024

Gebiedseconoom

Gebiedseconoom / hbo/wo / 36 uur / schaal 11 € 4211 - € 5997

Ben jij geïnteresseerd in het aanpakken van financiële vraagstukken met betrekking tot ruimtelijke planning in de snelst groeiende gemeente van Nederland? Heb je plezier in het verstrekken van advies over gebiedsontwikkeling, kostenverhaal en financiële haalbaarheid? Dan is de vacature voor Gebiedseconoom bij de gemeente Waddinxveen wellicht iets voor jou!

(36 uur)

Wat ga je doen?

Als Gebiedseconoom ben jij dé sparringpartner voor het gemeentebestuur als het aankomt op onze financiële strategie bij gebiedsontwikkelingen. Je stelt de financiële kaders op voor de uitvoering van ons ruimtelijk beleid en je bent verantwoordelijk voor een integraal risicomanagement van de projectenportefeuille. En dat in een gemeente die volop aan het groeien en ontwikkelen is.

Concreet ziet jouw takenpakket er als volgt uit: ·

 • Je adviseert het gemeentebestuur, de projectleiders en het management over de financieel-economische gevolgen van de ontwikkeling van ruimtelijke plannen.
 • Je legt verantwoording af over het financiële beheer en je geeft meerjarig inzicht in de gehele projectenportefeuille, als onderdeel van de planning en control cyclus.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het goed verlopen van de aangifte vennootschapsbelasting.
 • Je bent verantwoordelijk voor het (laten) taxeren/waarderen van gronden.

Met wie ga je werken?

Je gaat aan de slag in het aandachtsgebied Ruimte. Wij werken niet in teams, maar op basis van een hechte samenwerking in een netwerk. In jouw rol werk je dan ook nauw samen met projectleiders, planeconomen, vastgoedadviseurs, privaatjuristen, beleidsadviseurs in het ruimtelijk domein en de concerncontroller.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 11).
 • Afhankelijk van kennis en ervaring kan een aanloopschaal of een arbeidsmarkttoelage van toepassing zijn.
 • Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan.
 • Een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract.
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Wie ben je?

Je bent gewend om te opereren binnen een dynamische, politieke context en je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een gemeente. Het overbruggen van tegengestelde belangen gaat jou dan ook goed af. Je denkt mee met collega's en kan ook out of the box denken. Tegelijkertijd beschik je over overtuigingskracht en durf je ook een "nee" te verkopen.

Verder breng je het volgende mee:

Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van planeconomie of financiële sturing bij gebiedsontwikkeling.
Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, waarbij je ervaring hebt opgedaan met grondexploitaties en gebiedsontwikkeling.
Kennis van en ervaring met financiën binnen een gemeentelijke organisatie.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? Jelleke Versteeg, Concernmanager Ruimte, beantwoordt ze graag. Je kunt haar bellen op of mailen naar . (geen acquisitie)

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan nu via www.werkeninhetwesten.nl

voor 30 januari 2024 . Springt jouw cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum. Pak dus je kans!Functie:gebiedseconoom
Startdatum:20-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Gebiedseconoom Gemeente Waddinxveen 20-01-2024

Bekijk ook andere vacatures