Vacature Hondenuitlater

Hondenuitlater in Waddinxveen

Hondenuitlater


Verloopt op: 1 januari 2025

Binnen de Dierenbescherming geeft de landelijke afdeling Dierenhulp uitvoering aan het bieden van hoogwaardige dierenhulp. Binnen deze afdeling vallen de dierenbeschermingscentra, preventieve dierenhulp, de meldkamer, de medische dierenhulp en een stafafdeling gericht op uitvoeringsbeleid, projecten en aanbestedingen. Jaarlijks rijden onze dierenambulances zo'n 70.000 keer uit en vangen we bijna 20.000 dieren op. Daarnaast zetten we ons in voor en geven uitvoering aan preventie-activiteiten, waardoor we steeds meer dierenleed kunnen voorkomen en er steeds minder dieren gered en/of opgevangen hoeven te worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de inzet van Dierenbuddy's, dat in steeds meer gemeenten uitvoering krijgt.

Voor Gouda. zijn wij op zoek naar een: Hondenuitlater

Het betreft een functie voor 2 - 4 uur

Dierenopvangcentrum Gouda vangt zwerf- en afstandshonden en -katten op uit de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas. Bij Dierenopvangcentrum Gouda werken naast de vaste medewerkers, ruim 200 vrijwilligers. Voor de allerjongste kittens of volwassen katten die extra zorg nodig hebben staan er gastgezinnen klaar. De medewerkers verlenen de nodige zorg aan alle op te vangen dieren. Er wordt gestreefd naar optimale aandacht en verzorging, medische zorg en huisvesting.

Als hondenuitlater ben jij degene die de honden van ons Dierenopvangcentrum uit laat. Hierbij is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en niet bang bent om vies te worden. Het stevig in je schoenen staan is wel letterlijk bedoeld, want er verblijven over het algemeen grote jongens in het asiel.
Ook is het belangrijk dat je via de methode van de dierenbescherming werkt, dit is werken op een positieve manier. Je wordt de eerste paar keer ingewerkt door een van de ervaren vrijwilligers. Het is namelijk van belang dat we allemaal op dezelfde manier werken. Bij alle honden hebben we een omschrijving en wat ze al gewend zijn. Ook communiceer je na het uitlaten met je collega's over hoe de wandeling is gegaan.
Na het uitlaten is er ook nog de mogelijkheid om denkspellen met de honden te doen en ze wat extra aandacht te geven. Zeker de honden die wat langer in het asiel verblijven kunnen dit goed gebruiken! 15 minuten denken staat namelijk gelijk aan 60 minuten wandelen. Een hond kan snel conditie opbouwen, maar met denkwerk kan je ze vaak blijven uitdagen!
Wij werken in 2 ploegen. De ochtendploeg start om 9.00 uur en je hebt tot uiterlijk 12.00 uur de tijd. De middagploeg start om 13.00 en tot uiterlijk 15.30 uur.
We zoeken op dit moment mensen voor de maandagochtend, dinsdag ochtend en middag, woensdagochtend, donderdagochtend, vrijdagochtend en middag, zaterdagochtend en zondagmiddag.

 • De taken
 • Het uitlaten van asielhonden
 • Zorg dragen voor de honden tijdens het uitlaten
 • Indien gewenst denkspellen met de honden doen
 • Wie zoeken wij?
  Naast dat je de doelstellingen van de Dierenbescherming onderschrijft, heb je of ben je
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel; de dieren rekenen op je;
 • Inzicht in dierengedrag of ben je bereid dit te leren;
 • affiniteit met honden.
 • Betrouwbaar; zelfstandig; sterk
 • 1 keer per week, 1 keer per twee weken of op oproepbasis beschikbaar;
 • 18 jaar of ouder
 • Wat bieden wij?
 • Een gezellige werkplek met leuke collega's
 • Deelname aan DB Academy
 • Begeleiding door ervaren krachten
 • De benodigde materialen
 • Reiskostenvergoeding.
Naar aanleiding van jouw reactie wordt er gekeken of er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Uiteraard hoor je dit zo snel mogelijk van ons. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Heeft bovenstaande je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Solliciteer

Functie:hondenuitlater
Startdatum:02-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:VMBO/MAVO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:2 – 4

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Dieren bescherming via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Hondenuitlater Dieren bescherming 02-01-2024

Bekijk ook andere vacatures