Vacature Inspecteur Voertuigen

Inspecteur Voertuigen in Alphen aan den Rijn

Inspecteur Voertuigen

Regio Alphen aan den Rijn

Bedrijfsprofiel:

is actief in Europa met vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje, en heeft daarnaast reguliere activiteiten uitgebouwd in Luxemburg en Portugal. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan een opstart via lokale partnerships in Letland, Litouwen, Italië en in Noorwegen, waarna Oostenrijk en de andere Scandinavische landen zullen volgen.

Van de meer dan 450.000 inspecties die jaarlijks uitvoert worden er 140.000 gerealiseerd in de Benelux en 240.000 in Frankrijk. Dit maakt marktleider op het vlak van inspecties van voertuigen en ondersteuning van het remarketingproces in opdracht van leasemaatschappijen, fleet owners en autofabrikanten.

Functie omschrijving:

Als Inspecteur Voertuigen Remote beoordeel je leaseauto's en/of huurauto's, waarvan het contract is afgelopen, op de aanwezigheid van schades en het ontbreken van accessoires samen met de bestuurder van het voertuig.

Onze planning afdeling maakt dagelijks voor jou de afspraken in jouw regio. Jouw uitdaging is om met alle verkeersdrukte op tijd te arriveren bij de bestuurder en deze op een klantvriendelijke manier kennis te laten maken met ons inspectieproces. Geen dag is hetzelfde omdat de routes en de afspraken per dag variëren. Iedere dag vertrek je vanuit huis en wikkel je jouw inspecties op locatie af voordat je weer richting huis gaat. Ook kan het voorkomen dat je inspecties uitvoert op de locaties van de leasemaatschappijen of projecten.

Je registreert op je tablet, met de inspectiesoftware, de acceptabele en de niet-acceptabele schades, je neemt digitale foto's van het voertuig en de eventuele schade(s) en koppelt calculatiebedragen aan de schade-evenementen. Met deze gegevens maak je een volledig elektronisch rapport welke ingevoerd wordt op het IT platform. Op dit platform zijn onze klanten eveneens aangesloten.

Hoe gaat een inspectie aan huis in zijn werk?

inspectie foto 1

Functie eisen:

 • MBO/MTS niveau 1-4
 • Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring in de automobiel (schade) sector;
 • Je hebt affiniteit met auto's, computers en tablets;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal rijbewijs B;
 • Je bent woonachtig in of rondom Alphen aan den Rijn (straal van 30 km);
 • Je bent in staat om geconcentreerd, nauwkeurig en geordend te werken;
 • Je kunt ook reageren wanneer je de opleiding MBO/MTS Automotive volgt of bijna afgerond hebt;
 • Je bent klantgericht, initiatiefrijk, een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken, communicatief vaardig, je stelt je verantwoordelijk en flexibel op
 • Je bent iemand die altijd op tijd komt en zelfstandig kan werken met een groot verantwoordelijk gevoel;

Arbeidsvoorwaarden:

Nederland B.V. is een jonge, groeiende en dynamische onderneming met een plezierige werksfeer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphen aan den Rijn, maar onze inspectiewerkzaamheden vinden door heel Nederland plaats.

 • Wij bieden een marktconform salaris o.b.v. een 40-urige werkweek, een Inspecteur Voertuigen valt in de schaal van € 1.950,- tot € 2.500,- bruto per maand afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Je hebt 21 verlofdagen en ieder kwartaal dat je niet ziek bent krijg je nog 1,5 dag erbij. Totaal dus 27 verlofdagen per jaar;
 • Werktijden bepalen we het liefst flexibel met jou in overleg;
 • Wij zorgen voor representatieve leaseauto van de zaak waar je ook privé mee mag rijden;
 • Om een bestuurder tijdig te kunnen bellen geven je een mobiele telefoon met abonnement ter beschikking of kan er gekozen worden een telefoonvergoeding. Ook deze mag privé gebruikt worden;
 • Jouw tools die je gebruikt voor het uitvoeren van je werk zijn een tablet en een digitale camera;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenregeling en WGA-verzekering;
 • Werkkleding voorzien van ons bedrijfslogo;
 • Wij bieden je een gedegen opleiding/training aan, waarbij alles over inspecteren wordt geleerd.

Na de kennismaking kan een kennistest en introductie/meekijk-dag ingepland worden welke mede deel uit kunnen maken van het selectieproces.

De sollicitant is bereid op verzoek een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en kopieën van behaalde diploma's te overleggen.

Solliciteer vandaag nog!

Benieuwd naar deze uitdagende functie? Stuur jouw motivatiebrief en cv o.v.v. Inspecteur Voertuigen Alphen aan den Rijn naar t.a.v. de HR-afdeling.Functie:inspecteur voertuigen
Startdatum:03-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:1950 – 2500
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Macadam via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Inspecteur Voertuigen Macadam 03-03-2024

Bekijk ook andere vacatures