Vacature Hybride Techniekopleider

Hybride Techniekopleider in Hazerswoude-Dorp

Op 4 december is OOM gesloten in verband met een externe bijeenkomst. Stuur een e-mail naar dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op. Voor vragen over onze bijdragen: .

Hybride techniekopleider

Stichting OOM

Navigatie

Menu

Iedereen weet het: je leert het beste in de beroepspraktijk en dus van praktijkmensen. Laat je dan bijscholen tot hybride techniekopleider: de opleider die ook in de praktijk werkt.
Al jaren is er behoefte aan meer praktijkles binnen het onderwijs. Daarnaast gaan veel techniekopleiders op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. Scholen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici.
De technische O&O fondsen OOM, A+O Metalektro en Wij Techniek, de overheid en de participerende roc's doen een beroep op werknemers en werkgevers in de sector techniek om bij te dragen aan het opleiden van toekomstige vakmensen.
Als vakmens je kennis overbrengen op de talenten van morgen is ontzettend leuk. En iedereen met minimaal een (technische) opleiding op mbo-niveau 3 kan het. Meld je aan, dan zorgen wij ervoor dat jij je baan in de techniek kunt combineren met lesgeven.
Opleiding en kosten
Gedurende een periode van gemiddeld 10 maanden volg je ongeveer 16 tot 18 scholingsdagen (in de namiddag en avond). Daarnaast loop je 80 uur stage bij een roc en/of vmbo-school bij jou in de buurt. Een hogeschool verzorgt de opleiding en na afloop ontvang je uiteraard een diploma: het pedagogisch didactisch certificaat (het PDC). OOM vergoedt €3.500 per traject/ deelnemer.
Waarom zou je aan de slag gaan als Hybride techniekopleider?

 • Je leert (technische) kennis en vaardigheden goed over te dragen;
 • Je verzorgt interessante workshops en/of gastlessen en ontwikkelt lesmateriaal (onder begeleiding);
 • Je levert een bijdrage aan het techniekonderwijs en de kwaliteit van de branche;
 • Je draagt bij aan het vergroten van de instroom van aankomende vakmensen;
 • Je vaardigheden als praktijkopleider worden vergroot;
 • Je maakt je werkweek (nog) gevarieerder en boeiender.
Dit heeft je bedrijf er aan?
 • Je stimuleert de ontwikkeling van de medewerker(s) en daarmee het opleidingsklimaat in het bedrijf. Dat motiveert de medewerkers die hierbij betrokken zijn en ook hun collega's;
 • Jouw bedrijf profiteert van nieuwe kennis die het bedrijf binnenkomt;
 • Je krijgt toegang tot een netwerk van toekomstige vakmensen en tot het beroepsonderwijs;
 • Je bent gelijk toegerust om leerlingen intern op te leiden voor jouw bedrijf.
Wat betekent dit voor je bedrijf?
Je krijgt de gelegenheid om gedurende 10 maanden +/- twee dagdelen per week, (deels in de avond) te besteden aan de opleiding en krijgt ruimte om je stage van 80 uur te lopen; OOM vergoedt de meeste opleidingskosten voor het behalen van het pedagogisch didactisch certificaat(PDC).
Projectleiders Hybride Techniekopleider:
 • Brabant: Carla Schrooyen T: 6 M:
 • Zeeland: Gerben Rodts T: 2 M:
 • Noord Nederland, Gelderland en Overijssel: , T: 6, M:
 • Noord-Holland, Flevoland en Utrecht: , T: 6, M:
 • Zuid-Holland: Rian van Noord, T: 9, M:
 • Limburg: Ielse Lohuis, T: , M:
Tijdens deze digitale bijeenkomst zal de achtergrondinformatie verstrekken en docent Jos Schrama de inhoud van het scholingstraject.
Aanmelden kan via een e-mail naar of


Functie:hybride techniekopleider
Startdatum:01-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2565 – 3665
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Hybride Techniekopleider Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf 01-12-2023

Bekijk ook andere vacatures