Vacature Docent/Ontwerper

Docent/Ontwerper in Boskoop

Docent Tuin- en landschapsarchitectuur / parttime / zzp

De OntwerpAcademie is specialist in groenopleidingen en toonaangevend binnen het kortlopend beroepsonderwijs voor volwassenen. De focus ligt op de kleine tuin en (semi) openbare ruimte. Met de ontwikkeling van het 2e leerjaar wordt het aantal m2 opgeschaald.

Wij geloven in kleinschalig en praktijkgericht onderwijs. Leren door te doen, waarbij verweving van theorie en praktijk centraal staan. Bij de opleiding Tuinarchitectuur betekent dit dat we studenten met de lesstof aan de slag laten gaan met opdrachten en ze er veel te laten oefenen. In het lokaal en ook de lesomgeving in Boskoop en Houten zien we als onze speeltuin om te leren, te kijken, te analyseren en te schetsen. Met aanvullende extra's en activiteiten bieden we studenten een rijke leeromgeving en worden ze onderdeel van een inspirerend en professioneel netwerk.


Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een bevlogen parttime docent/ontwerper voor de vakopleiding Tuinarchitectuur voor de leslocatie in Boskoop en/of Houten.
Wie ben jij?


 • Je hebt een ontwerpopleiding bij Van Hall Larenstein, Academie van Bouwkunst, TU of een andere gelijkwaardige ontwerpopleiding afgerond;
 • Je hebt praktijkervaring met betrekking tot tuin- en landschapsontwerpen;
 • Onderwijservaring is niet noodzakelijk. Jouw enthousiasme en kennis vinden wij belangrijker. Met didactische begeleiding en instaptraject helpen wij je de lesstof en het lesgeven eigen te maken;
 • Je bent communicatief, ondernemend en flexibel. Je beschikt over digitale basisvaardigheden en presentatietechnieken.
 • De lessen worden overdag verzorgd tussen 10.00 en 16.00 uur van maandag t/m zaterdag. Het aantal uren is in overleg. Samen bespreken we het aantal lesuren/ -dagen.

Wat bieden wij jou?

 • Plezier in het werk staat voorop! Dat plezier bestaat uit leergierige en enthousiaste studenten, inhoudelijk interessant werk en volop ruimte om je te ontwikkelen.
 • Wij geven je waar nodig ondersteuning en training om bijvoorbeeld je didactische vaardigheden te verbeteren.
 • Aantal uren 8 - 24, in overleg zodat het goed te combineren met je huidige baan/ opdrachten zodat je kunt blijven doen waar je goed in bent. Je geeft les in Boskoop en/of Houten in overleg.
 • Wij bieden je een contract als freelancer/ zzp'er of een 0-urencontract met een marktconforme vergoeding. Daarnaast heb je gratis toegang tot de maandelijkse lezingen van Podium Boskoop, vakexcursies en gaan we elk jaar met het hele team op studiereis.
 • Reiskostenvergoeding per km.
 • Binnen de organisatie is er ruimte om projecten te ontwikkelen, lesstof te schrijven of andere aan het onderwijs gerelateerde projecten te starten.
 • Je maakt deel uit van een enthousiast docententeam met (tuin- en landschap)architecten, ontwerpers, ecologen, plantendeskundigen en ondersteunende medewerkers van de administratie, studentenzaken, roosterzaken en communicatie afdeling.

Wil je reageren?

Enthousiast om studenten het vak te leren? Dan komen we graag met jou in contact! Bel voor meer informatie naar op . Direct solliciteren kan ook door een beknopte motivatiebrief met CV te sturen naar

Hoe gaat het verder?

Na het eerste contact nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens vragen we je om een paar lessen mee te lopen met een collega om sfeer te proeven en teervaren hoe een lesdag eruit ziet en welke lesstof behandeld wordt. Als dit bevalt bespreken we het instaptraject.

algemeen

Heb je een algemene vraag?
T: 085 - 06 05 377
E:


studentenzaken


T:
E:
Bereikbaar maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur.


De OntwerpAcademie is lid van en/of geaccrediteerd door:

De OntwerpAcademie staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO) en heeft een keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Onderwijs (NRTO). De OntwerpAcademie is een door het NLQF gevalideerde onderwijs instelling en partner van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL).Functie:docent ontwerper
Startdatum:06-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:8 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met OntwerpAcademie via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Docent/Ontwerper OntwerpAcademie 06-03-2024

Bekijk ook andere vacatures