Vacature Jurist Bestuursrecht

Jurist Bestuursrecht in Waddinxveen

Bedrijfsomschrijving

Yacht is een toonaangevende organisatie gespecialiseerd in het detacheren van professionals in de juridische sector. We werken samen met gemeenten, rijksoverheid en andere overheidsinstellingen om hoogwaardige juridische dienstverlening te bieden. Ons team bestaat uit deskundige professionals die zich inzetten voor rechtvaardigheid en kwaliteit.

Functieomschrijving

Ben jij die juridische duizendpoot die de gemeente Waddinxveen zoekt? Gemeente Waddinxveen staat voor elkaar vertrouwen geven, verbinden met elkaar, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en resultaatgericht werken. Spreekt dit je aan?

Als Jurist Bestuursrecht kom je te werken binnen het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. De medewerkers van Bedrijfsvoering zorgen ervoor dat de rest van de organisatie optimaal kan functioneren. Als jurist werk je samen met 7 andere collega’s in het team Juridisch advies en adviseer je de organisatie over bestuursrechtelijke aangelegenheden. Wat ga je concreet doen? Je werkt binnen het team Juridisch Advies en hebt de volgende kerntaken:

 • je adviseert over vraagstukken op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en verricht werkzaamheden in het kader van privacy;
 • je verleent aan collega’s juridische ondersteuning bij het behandelen van verzoeken in het kader van de Wet open overheid;
 • je geeft juridisch advies over bestuursrechtelijke aangelegenheden. Zo kan een collega jou om advies vragen over verordeningen, sociaal domein, ruimtelijke ordening, publiekszaken of handhaving.

Op dit moment ligt er veel werk op de afdeling. We zoeken nadrukkelijk iemand die een hoge productie kan draaien.

Waar kom je te werken? De gemeente is klein (ongeveer 220 medewerkers) en dát zorgt er juist voor dat ze dicht bij het bestuur, ‘hun’ inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties staan. De drempel om met hen in gesprek te gaan is laag en daardoor kunnen zij hen optimaal van dienst zijn. De focus ligt op de samenleving en het creëren van publieke waarde. De rol van de gemeente is die van spin in het web: zij wegen belangen tegen elkaar af, verbinden netwerken met elkaar en werken vanuit verschillende rollen. Daarnaast staan zij niet stil, want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Daarom richt de gemeente Waddinxveen zich op continue verbetering. Gemeente Waddinxveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation is op enkele minuten loopafstand.

Functie-eisen
 • je hebt een afgeronde bij voorkeur WO-opleiding Nederlands Recht (HBO mag ook);
 • je hebt (uitgebreide) kennis van bestuursrecht en kennis van de Woo (eis);
 • Heb je ook kennis van de AVG, dan is dat mooi meegenomen (pre);
 • je hebt ervaring met het adviseren over juridische vraagstukken (eis);
 • je hebt bij voorkeur al ervaring opgedaan binnen een gemeente (pre).
Arbeidsvoorwaarden

De opdracht staat open voor 28-36 uur en is voor 3 maanden met optie tot verlenging. Startdatum in overleg. Deze functie voer je via Yacht uit bij de gemeente en het max tarief voor ZZP is € 95.

 • KvK (eenmanszaak of BV)
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (minimale dekking van € 1 miljoen per aanspraak)
 • VOG


Functie:jurist bestuursrecht
Startdatum:02-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:ZZP
Salaris:95 – 95
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of Nicole Rozeboom. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Jurist Bestuursrecht Yacht 02-02-2024

Bekijk ook andere vacatures