Vacature Jurist

Jurist in Waddinxveen

Jurist

Je kunt nog solliciteren t/m 27-10-2023

Jurist

Wo / 24 - 36 uur / € 3396 - € 5009

Zet jij je tanden graag in bestuursrechtelijke vraagstukken? En vind je het leuk om anderen vanuit jouw expertise te adviseren? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat ga je doen?

 • Je geeft juridisch advies over bestuursrechtelijke aangelegenheden. Zo kan een collega jou om advies vragen over verordeningen, sociaal domein, ruimtelijke ordening, publiekszaken of handhaving.
 • Je ondersteunt collega's bij het behandelen van Wet open overheid verzoeken.
 • Je draagt bij aan het verhogen van de juridische kennis en bewustwording binnen de organisatie, bijvoorbeeld door een interne training te geven.

Met wie ga je werken?

Je gaat aan de slag binnen het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. De medewerkers van Bedrijfsvoering zorgen ervoor dat de rest van de organisatie optimaal kan functioneren. Als jurist werk je samen met 7 andere collega's in het team Juridisch advies. Wij vinden het belangrijk om goed juridisch advies te geven. Maar gezelligheid vinden wij net zo belangrijk! Zo vind je ons regelmatig op een terras met een drankje, of doen we iets anders leuks met elkaar.

Collega vertelt

Alexandra del Rio, jurist bij de gemeente Waddinxveen: "Mijn start bij de gemeente verliep erg prettig. Ik had een goed introductieprogramma en een mentor. Die heeft mij uitstekend begeleid. In het eerste jaar had ik elke drie maanden een één-op-één gesprek met mijn manager. Om over mijn werk te praten, maar ook over hoe het met mij ging en wat ik nodig had. Daardoor voelde ik me al snel thuis in Waddinxveen. Ik heb veel vrijheid in hoe ik mijn werk doe en een goede werk-privé balans. De collega's zijn heel toegankelijk en de lijnen zijn kort. Dat werkt heel prettig!" Lees het hele verhaal van Alexandra op: https://www.waddinxveen.nl/organisatie-bestuur/werken-bij-waddinxveen/collegas-vertellen /.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • een salaris van maximaal € 5.009,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn;
 • daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan;
 • een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
 • de mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding;
 • aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Wie ben je?

Je bent zelfstandig en initiatiefrijk. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichtheid krijg jij zaken voor elkaar. Uiteraard beschik je over goede communicatieve vaardigheden om anderen zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren. Je hebt hierbij oog voor de omgeving en je bent in staat om over je eigen vakgebied heen te kijken.

En verder:

 • heb je bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht, kennis van bestuursrecht en bij voorkeur ook kennis van de Woo. Als je een hbo-opleiding hebt afgerond, dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren;
 • heb je ervaring met het adviseren over juridische vraagstukken, bij voorkeur binnen een gemeente.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? , , beantwoordt ze graag. Je kunt haar bellen of Whatsappen op of mailen naar .

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan nu! Dat kan nog tot en met 27 oktober. Springt jouw cv er voor ons uit? Dan nemen we al contact met je op voor de sluitingsdatum. Pak dus je kans!Functie:jurist
Startdatum:25-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Jurist Gemeente Waddinxveen 25-10-2023

Bekijk ook andere vacatures