Vacature Jurist Bestuursrecht

Jurist Bestuursrecht in Waddinxveen

Wij zoeken voor de gemeente Waddinxveen een juridische duizendpoot! Een ervaren Jurist Bestuursrecht!


Je komt te werken binnen het aandachtsgebied Bedrijfsvoering. De medewerkers van Bedrijfsvoering zorgen ervoor dat de rest van de organisatie optimaal kan functioneren. Als jurist werk je samen met 7 andere collega’s in het team Juridisch advies en adviseer je de organisatie over bestuursrechtelijke aangelegenheden. Wat ga je concreet doen? Je werkt binnen het team Juridisch Advies en hebt de volgende kerntaken:


  • je adviseert over vraagstukken op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en verricht werkzaamheden in het kader van privacy;
  • je verleent aan collega’s juridische ondersteuning bij het behandelen van verzoeken in het kader van de Wet open overheid;
  • je geeft juridisch advies over bestuursrechtelijke aangelegenheden. Zo kan een collega jou om advies vragen over verordeningen, sociaal domein, ruimtelijke ordening, publiekszaken of handhaving.

Waar kom je te werken?

Gemeente Waddinxveen staat voor elkaar vertrouwen geven, verbinden met elkaar, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en resultaatgericht werken. De gemeente is klein (ongeveer 220 medewerkers) en dát zorgt er juist voor dat ze dicht bij het bestuur, ‘onze’ inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties staan. De drempel om met hen in gesprek te gaan is laag en daardoor kunnen zij hen optimaal van dienst zijn.

De focus ligt op de samenleving en het creëren van publieke waarde. De rol van de gemeente is die van spin in het web: zij wegen belangen tegen elkaar af, verbinden netwerken met elkaar en werken vanuit verschillende rollen. Daarnaast staan zij niet stil, want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Daarom richt de gemeente Waddinxveen zich op continue verbetering. Gemeente Waddinxveen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation is op enkele minuten loopafstand.


Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de gemeente, dan zal deze plaatsvinden op locatie in de week van 20 november. Ga je starten, dan werk je via Yacht bij de gemeente. Hybride werken is mogelijk, er zijn geen vaste afspraken over hoe vaak op kantoor, maar houd rekening met minimaal 1 dag in de week.Functie:Jurist Bestuursrecht, Jurist bestuursrecht
Startdatum:13-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4000 – 4000
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via nicole.rozeboom@yacht.nl of 06-53366062. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Boskoop
  2. Jurist Bestuursrecht Yacht 13-11-2023

Bekijk ook andere vacatures