Vacature Strategisch Adviseur HR

Strategisch Adviseur HR in Waddinxveen

Strategisch Adviseur HR/Organisatie

Je kunt nog solliciteren t/m 10-03-2024

Strategisch Adviseur HR/Organisatie

Strategisch Adviseur HR/Organisatie/ hbo/wo / 32-36 uur / schaal 12 € 5008 - € 6777

Durf jij je tanden te zetten in de uitdagende bedrijfsvoeringsvraagstukken van één van de snelst groeiende gemeenten van Nederland? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Strategisch Adviseur HR/Organisatie

(32-36 uur)

Wat doe je?

Je neemt regie en adviseert, niet alleen over HR-thema's, maar ook over bedrijfsvoeringthema's in de volle breedte. Je bent de sparringpartner voor de gemeentesecretaris en management en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Jij kijkt naar de stip op de horizon en bepaalt aan de hand daarvan wat er gedaan moet worden om onze doelen te behalen. Dat is een interessante en uitdagende taak, omdat de omgeving waarin wij opereren steeds vaker onvoorspelbaar, onzeker, veranderlijk en ingewikkeld is. Je hebt een inhoudelijke adviseursrol en draagt bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het team en de samenwerking binnen en buiten het aandachtsgebied. Binnen het team HR vervul je een coördinerende rol.

Jouw takenpakket ziet er als volgt uit:

 • Je houdt je bezig met bedrijfsvoeringsbrede vraagstukken en projecten. Vanuit je eigen discipline verbind je de verschillende bedrijfsvoeringsdisciplines, zoals financiën, HR, juridisch en informatiemanagement.
 • Je adviseert over complexe (HR) dossiers waarbij je continue oog hebt voor de verbinding tussen bedrijfsvoering en de politiek inhoudelijke omgeving. Je legt hierbij de relatie tussen de bedrijfsvoering en de realisatie van onze ambities.
 • Je bent sparringpartner in veranderprocessen en draagt bij aan het verder ontwikkelen van de organisatie.
 • Je ontwikkelt en implementeert strategisch HRM-beleid, vertaalt deze in instrumenten en helpt je HR-collega's dit te vertalen naar (operationele) acties en adviezen.
 • Je bent adviseur van de WOR bestuurder en stemt regelmatig af met de OR over de samenwerking en medezeggenschap.

Met wie ga je werken?

Het team HR bestaat naast jou uit 4 medewerkers; 2 HR-adviseurs en 2 medewerkers personeels- en salarisadministratie. Wij regelen alles op het gebied van HR voor de ongeveer 250 medewerkers van de gemeente. Daarmee zorgen we voor een fijne plek voor onze collega's. We ondersteunen het management met diensten en faciliteiten, zodat zij hun rol als integraal manager optimaal kunnen uitoefenen. De sfeer is informeel, onze instelling hands on en we vinden kwaliteit leveren en een goede samenwerking onderling erg belangrijk.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we jou het volgende:

 • Een salaris van maximaal € 6.777,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 12). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn.
 • Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantiedagen of deelname aan ons fietsplan;
 • Een contract voor 12 maanden, dat we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract.
 • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer jij dat wilt. We bieden jou daarvoor thuiswerkvoorzieningen, een laptop en smartphone, een reiskostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding.
 • Aandacht voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim ouderschapsverlof en een ABP-keuzepensioen.

Wie ben je?

Met jouw analytisch vermogen kom je snel tot de kern van de zaak. Tegelijkertijd kun jij als geen ander de volledige breedte overzien en bewaken. Door jouw nieuwsgierigheid en politieke sensitiviteit weet je wat er écht speelt bij je gesprekspartners. Je denkt op creatieve wijze mee in oplossingen voor (complexe) personele en organisatorische vraagstukken. Je bent evenwichtig, stressbestendig, dienstverlenend ingesteld en een echte verbinder én coördinator.

Verder vragen wij:

 • WO-werk & denkniveau, bij voorkeur richting HRM, Organisatie en Management of Arbeids- en Organisatiepsychologie.
 • Je hebt een duidelijke visie op HRM en bent overtuigend, inspirerend en verbindend.
 • Je vindt het niet spannend om de dialoog aan te gaan en soms tegen een heilig huisje aan te trappen, maar blijft te allen tijde constructief het gesprek aan gaan.
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen en weet 'buiten naar binnen' te halen. Je bent creatief in je oplossingen.
 • Je hebt ruime ervaring als senior HR-adviseur (binnen een (semi)overheidsorganisatie is een pré).
 • Je kunt aantoonbaar maken dat je goed kunt functioneren in een strategisch en/of bestuurlijke context en goed bent in het schrijven van stukken, die in de uitvoeringspraktijk ook werken.
 • Jij weet wat er nodig is om verandering in gang te zetten en weet de juiste partijen aan tafel te krijgen om die verandering te realiseren.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? beantwoordt ze graag. Je kunt haar bellen of Whatsappen op of mailen .

Of kijk eens op onze website wat collega's vertellen over het werken bij gemeente Waddinxveen.

Reageren en solliciteren

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan voor 11 maart 2024 .

Springt jouw motivatie en cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. En dat in een compacte, ambitieuze organisatie met korte lijnen. Groei jij met ons mee?

Wil je een beeld krijgen van onze gemeente? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/werkenbijwaddinxveen .Functie:strategisch hr adviseur
Startdatum:28-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:6777 – 6777
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Strategisch Adviseur HR Gemeente Waddinxveen 28-02-2024

Bekijk ook andere vacatures