Vacature Beleidsadviseur Mobiliteit en Verkeer

Beleidsadviseur Mobiliteit en Verkeer in Waddinxveen

Functieomschrijving

In Waddinxveen werken we iedere dag aan een aantrekkelijke gemeente. Hiermee hebben en houden we een veilige en gezonde leefomgeving en een goede buitenruimte om fijn in te wonen, werken en recreëren. Onderdelen van deze buitenruimte zijn mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren. Voor een goede samenhang tussen gebruik, inrichting en beheer van deze delen van de leefomgeving zijn we

op zoek naar een beleidsadviseur mobiliteit en parkeren. Heb je ervaring met het ontwikkelen van beleid op dit onderwerp? Wil je ook invloed op de manier waarop dit vorm krijgt in de buitenruimte? Heb je zin om de visie en het omgevingsprogramma voor mobiliteit en verkeer en omgevingsprogramma parkeren verder vorm te geven? Lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur mobiliteit en parkeren ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het beleid voor deze thema’s. Dit doe je niet alleen. Je werkt samen met je collega’s in het ruimtelijk domein en het sociaal domein om te zorgen dat de visie en het omgevingsprogramma zodanig vorm krijgen, dat iedereen mee kan doen, de bereikbaarheid van Waddinxveen goed is en parkeren en groen met elkaar in balans zijn.

Je actualiseert de omgevingsvisie op de onderdelen mobiliteit en parkeren. Je vertaalt in dat geval de maatschappelijke behoefte naar strategisch niveau. Je vertaalt strategisch beleid naar de beheerpraktijk en omgekeerd. Dit doe je door het Omgevingsprogrammaplan mobiliteit en verkeer en het omgevingsprogramma parkeren vorm te geven. Dit doe je niet alleen, maar samen met je collega’s en de samenleving. Hier ben jij de trekker van.

.

Functie-eisen

Wat betekent dit concreet?

 • Je adviseert het management en bestuur;
 • Je bent opdrachtnemer van de actualisatie van de omgevingsvisie voor mobiliteit, verkeer en parkeren
 • en voor het omgevingsprogramma mobiliteit en verkeer en omgevingsprogramma parkeren.
 • Je begeleidt een junior adviseur, zodat deze in de toekomst zelfstandig dergelijke trajecten kan doorlopen.
 • Op basis van de huidige planning is vaststelling van de stukken voorzien in het derde kwartaal van 2024

Wat breng je mee?

 • Je bent gewend om te opereren binnen een dynamische, politieke context en je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een gemeente.
 • Het overbruggen van tegengestelde belangen gaat jou dan ook goed af. Je denkt mee met collega’s en kan ook out of the box denken. Tegelijkertijd beschik je over overtuigingskracht en durf je ook een “nee” te verkopen.
 • Je hebt ervaring als beleidsadviseur binnen het ruimtelijk domein en met het opstellen van visies en uitvoeringsprogramma’s
 • Je hebt kennis bestuursprocessen en van de verschillende thema’s in de buitenruimte
 • Je hebt kennis van de Omgevingswet en bent op de hoogte van de ontwikkelingen en van de wet- en regelgeving op het gebied van mobiliteit, verkeer en parkeren.
 • Je beschikt over het vermogen om over de vele vakgebieden die raken aan mobiliteit en parkeren heen te kijken en kan daarbij hoofd- en bijzaken scheiden.

Omdat je flexibel bent kun je snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, tussen beleid en uitvoering en tussen politiek en inwoner

Arbeidsvoorwaarden

Startdatum voorkeur: zsm, opdracht loopt naar verwachting tot 31 oktober 2024

Aantal uren per week: Het aantal uur ligt tussen de 16 - 24 uur. 

Functieschaal 11Functie:Specialisten op het gebied van beleidsadministratie
Startdatum:14-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5997 – 5997
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via marlon.das.dores@yacht.nl of 06-12000975. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Beleidsadviseur Mobiliteit en Verkeer Yacht 14-02-2024

Bekijk ook andere vacatures