Vacature Projectleider Energiebesparing

Projectleider Energiebesparing in Waddinxveen

Projectleider Energiebesparing

Je kunt nog solliciteren t/m 11-02-2024

Projectleider Energiebesparing

Projectleider Energiebesparing Inwoners / hbo / 36 uur / € 3895 - € 5621 (schaal 10A)

Ben jij enthousiast, gedreven en wil je een actieve rol spelen in de energietransitie van Waddinxveen? Wil je werken in een organisatie met korte lijnen naar inwoners en het bestuur? Ben je in staat om zelfstandig projecten te leiden en vier je graag successen met collega's? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Projectleider Energiebesparing Inwoners

(36 uur)

Als projectleider Energiebesparing Inwoners krijg je de kans om inwoners te ondersteunen bij het besparen van energie en het verlagen van hun energierekening. Onze aanpak is gericht op het creëren van bewustwording en gedragsverandering, waarbij we data- en procesgericht te werk gaan.

Met een al lopend meerjarig uitvoeringsprogramma (De Gemeentebrede Aanpak) en voldoende Rijksmiddelen, zijn we al succesvol onderweg. Nu is het jouw beurt om deze beweging rondom energiebesparing verder uit te bouwen.

Samen met inwoners en partners gaan we op een data-gedreven manier aan de slag om het energieverbruik te verminderen. Dit gebeurt niet alleen vanachter je bureau, maar vooral in direct contact met inwoners en andere betrokkenen. Elke dag sluiten meer inwoners zich aan, en elke dag staan meer inwoners klaar om anderen te ondersteunen. Met jouw inzet kunnen we nog meer inwoners enthousiast maken en ondersteunen.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de procesmatige inrichting en uitvoering van de aanpak energiebesparing (GBA) en monitort de resultaten.
 • Je onderhoudt contacten met interne en externe partijen, sluit waar nodig contracten met partners en bevordert samenwerkingen. Denk hierbij aan samenwerkingspartners voor de VvE- aanpak en het energieloket.
 • Je bouwt het 'Bouwen aan de Beweging' concept verder uit, waarbij inwoners elkaar mobiliseren en draagvlak wordt gecreëerd voor energiebesparing.
 • Je bent verantwoordelijk voor de aanvraag van nieuwe Rijksgelden(NIP/SPUK) en de verantwoordingen aan het Rijk.
 • Je denkt na over innovatieve manieren om Rijksgelden bij de inwoner te krijgen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het programma budget van de GBA.
 • Je begeleidt politieke informatie- en besluitvormingstrajecten en neemt deel aan regionale werkgroepen.

Met wie werk je samen?

Als projectleider Energiebesparing maak je deel uit van het team Ruimte en werk je binnen het transitieprogramma Duurzaamheid. Je werkt samen met collega's vanuit verschillende disciplines, waaronder de Projectleider Energiearmoede, Projectleider Startbuurt en de collega's vanuit Maatschappij (Sociaal Domein). Daarnaast heb je contact met externe partners, waaronder vrijwillige energiecoaches. De lijnen met het bestuur zijn kort. Je hebt regelmatig rechtstreeks overleg met de wethouder.

Wie ben je?

 • Je bent een enthousiasteling die proactief campagnes uitwerkt en beschikt over organisatietalent.
 • Je kunt vertrouwen creëren bij inwoners en bent een teamspeler.
 • Je hebt een strategische blik, bent omgevingsbewust en bestuurlijk sensitief.
 • Bij voorkeur heb je kennis over en ervaring in de energietransitie. Zo niet, dan ben je nieuwsgierig genoeg om je snel in te lezen.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider.

Naast een open sfeer met korte lijnen, afwisselend werk en de mogelijkheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, bieden we het volgende:

 • een salaris van maximaal € 5621,00 per maand op basis van 36 uur (schaal 10A). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn;
 • een ABP-keuzepensioen (waar wij een deel van betalen);
 • een arbeidscontract voor 12 maanden, die we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken. Daarvoor bieden wij thuiswerkvoorzieningen, een telefoon in bruikleen en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • goede mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.

Reageren en solliciteren.

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan voor 12 februari. Springt jouw cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum.

Wanneer een geschikte kandidaat gevonden is zal de publicatie eerder gestopt worden.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. We helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Wij zijn ambitieus en ook een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland! Groei jij met ons mee?Functie:projectleider energiebesparing
Startdatum:30-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3895 – 5621
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Projectleider Energiebesparing Gemeente Waddinxveen 30-01-2024

Bekijk ook andere vacatures