Vacature Consulent Jeugd

Consulent Jeugd in Waddinxveen

Consulent Jeugd

Je kunt nog solliciteren t/m 13-02-2024

Consulent Jeugd

Wil jij je inzetten voor gezinnen in Waddinxveen vanuit een nieuwe (sleutel)positie met diverse samenwerkingspartners? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Vanwege nieuwe taken in ons Sociaal Team zijn wij op zoek naar een

Consulent Jeugd (plus)

(24 uur)

Als Consulent Jeugd (plus) van ons Sociaal Team ben je nauw betrokken bij casuïstiek van inwoners uit Waddinxveen waar sprake is van meervoudige complexe problemen. Ook wanneer de Gecertificeerde Instelling (GI's) verantwoordelijk is voor de uitvoering van de casuïstiek.

Daarnaast speel je een rol bij casuïstiek waar sprake is van onveiligheid en neem je altijd plaats aan de jeugdbeschermingstafel wanneer de casus van een inwoner van Waddinxveen wordt besproken. Doel van deze werkwijze is om effectief hulp te bieden aan de inwoner van Waddinxveen, waarbij jij een zichtbare schakel bent op belangrijke momenten voor het gezin.

Wat doe je?

Elke dag is weer anders. In deze functie zitten nieuwe taken welke passen bij de landelijke ontwikkelingen. Hierin zitten grote uitdagingen, waarin we met elkaar en ketenpartners blijven afstemmen.

Denk hierbij aan casuïstiek waarbij intensieve regievoering nodig is en waar geen of een (uitgesteld) raadsonderzoek nodig is.
In deze gevallen ben jij degene die de zaak (tijdelijk) oppakt en (overbruggings)zorg inzet.

Dit betreft dus casussen waarbij intensieve regievoering noodzakelijk is, de veiligheidsinschatting van groot belang is en de uitvoering van veiligheidsplannen cruciaal. Hierbij gebruik jij jouw overredingskracht en doortastendheid. Je hebt het vermogen om integraal en 'out of the box' te beoordelen wat nodig is voor de inzet van passende hulp. Daarbij ben je in staat om snel verschillende belangen af te wegen, waaronder de duurzaamheid van de ondersteuning en de kosten die daarmee samenhangen. Je blijft actief het netwerk betrekken. Voor een goede continuering is dagelijkse aanwezigheid van jou of jouw collega noodzakelijk.

 • Je sluit altijd aan bij de Jeugdbeschermingstafel als casuïstiek voor een inwoner van Waddinxveen wordt besproken ongeacht de organisatie die de casus inbrengt.
 • Je voert regie over de casuïstiek die besproken is bij de Jeugdbeschermingstafel. Dit is casuïstiek waarbij sprake is van geen, of van een (uitgesteld) raadsonderzoek.
 • Je wordt betrokken bij casuïstiek die (d.m.v. een maatregel) wordt uitgevoerd door de GI's als dit een inwoner van Waddinxveen betreft. Waarbij het jouw rol is deze inwoner toe te leiden naar het Sociaal Team.
 • Je zorgt voor een soepele overgang van jeugdigen waarbij de Onder Toezichtstelling (OTS) afloopt of jongeren die bijna 18 jaar zijn en onder de regie van het Sociaal Team komen.
 • Je signaleert trends vanuit de praktijk die aanpassing of ontwikkeling van beleid inhouden.
 • Je sluit (indien noodzakelijk) aan bij de casuïstiek bespreking van de GI's en andere overleggen die betrekking hebben op deze (landelijke en regionale) ontwikkelingen.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het Sociaal Team met 25 andere collega's. Iedereen heeft zijn eigen specialisme: Jeugd, Wmo of Participatie maar door integraal te werken delen we elkaars kennis en kunde. Er is regelmatig casuïstiek en Methodische Werkbegeleiding. De werksfeer is informeel en we hechten waarde aan kwaliteit en goede samenwerking. Collega's zijn gemakkelijk te benaderen en de lijnen zijn kort.

Wat breng je mee?

 • Je krijgt energie van het oppakken van genoemde complexe situaties en haalt hier voldoening uit.
 • Je bent een verbinder die de juiste partijen bij elkaar brengt.
 • Je formuleert rustig en helder welke stappen genomen worden en toetst of de ander de boodschap heeft begrepen.
 • Je hebt overredingskracht, bent stressbestendig en raakt dus niet snel in paniek.
 • Je zoekt actief naar alternatieven of mobiliseert mensen en middelen om het doel met de inwoner te behalen.

Verder heb je

 • Een afgeronde HBO-opleiding (MWD, SPH, Pedagogiek) en een SKJ beroepsregistratie.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als jeugdconsulent.
 • Goede kennis van de jeugdwet.
 • Ervaring met crisissituaties.

Met jouw functie lever je een waardevolle bijdrage aan onze gemeente. Daar zetten wij graag uitstekende arbeidsvoorwaarden tegenover. Wat je in elk geval van ons krijgt:

 • een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10);
 • een ABP-keuzepensioen (waar wij een deel van betalen);
 • een arbeidscontract voor 12 maanden, die we bij tevredenheid over en weer graag omzetten in een vast contract;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bijvoorbeeld aan extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals betaald ouderschapsverlof, collectieve ziektekostenverzekering;
 • plaats- en tijdonafhankelijk werken; Dit betekent dat je kan werken waar en wanner je dit wilt. Daarvoor bieden wij thuiswerkvoorzieningen en telefoon in bruikleen en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
 • goede mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en een ruim opleidingsbudget.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de procedure? , Teamverantwoordelijke Sociaal Team, beantwoordt ze graag. Je kunt haar bereiken op of via .

Reageren en solliciteren.

Wil jij onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan voor 14 februari. Springt jouw cv er voor ons uit? Dan bellen we je al voor de sluitingsdatum. Wanneer een geschikte kandidaat gevonden is zal de publicatie eerder gestopt worden.

Dit is Waddinxveen

Het beste uit jezelf naar boven halen en in een open sfeer met elkaar samenwerken. Dat is waar wij voor staan. Bij ons krijg je vertrouwen en vrijheid om je werk op jouw manier te doen, waar en wanneer jij dat wilt. We helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Wij zijn ambitieus en ook een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland! Groei jij met ons mee?Functie:consulent jeugd
Startdatum:30-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5247 – 5247
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Waddinxveen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Boskoopkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de boskoopkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Boskoop
 2. Consulent Jeugd Gemeente Waddinxveen 30-01-2024

Bekijk ook andere vacatures